Ontmoet Fill, de stagiair die al vlug doorgroeide tot vast teamlid

Fill is de jongste telg in de Innovation Crib familie. Met zijn aangename aanwezigheid maakt hij de lunch op House of Ape al enkele weken nog net dat tikkeltje zonniger. Hoe jong hij juist is, welke achtergrond hij heeft en hoe hij bij Innovation Crib terecht kwam? Je komt het allemaal te weten!

Fill geconcentreed aan het werk op House of Ape

Passie pur sang

Als we Fill vragen hoe lang hij al bezig is met software ontwikkeling en waar de interesse vandaan komt, kan hij amper een antwoord formuleren. Zo lang als hij zich kan herinneren is hij er in zijn vrije tijd mee bezig geweest: zaken uitzoeken op de computer, zich afvragen hoe bepaalde programma’s juist werken, de achterliggende logica uitpluizen… Passie pur sang dus. Hij vertelt wel over Robocup Junior, een robotwedstrijd waaraan zijn lagere school elk jaar deelnam. Het doel was een robot zodanig te programmeren dat hij een vooropgesteld parcours zelfstandig kon afleggen. Al lachend geeft hij toe dat ze er nooit iets mee gewonnen hebben, maar de passie werd alleen maar groter.

Van moeilijke schoolcarrière tot expert

De aanleg voor en het inzicht in software ontwikkeling waren telkens al aanwezig, maar in het traditionele onderwijs kon Fill moeilijk aarden. De algemene vakken waren niets voor hem en deze vormden een dagelijks struikelblok. Vakken daarentegen waarin formules en logisch denken centraal stonden, zoals chemie en wiskunde, daar blonk hij in uit. Na een moeilijke schoolcarrière koos hij resoluut voor de HBO5-opleiding voor software ontwikkeling. Hier leerde hij Joris kennen, als lector van het vak programmeren. Voor Fill was hij een van de beste lectoren die hij gehad heeft tijdens de opleiding.

"Hij was als enige door en door gepassioneerd. Hij gaf meer dan enkel het theoretische kader, maar liet ons ook kennismaken met de praktische kant. Zijn doel was om iedereen mee te krijgen in die denkwijze en mee te laten proeven van zijn liefde voor het vak”.

Joris merkte snel op dat Fill al verder gevorderd was en daagde hem telkens uit met nieuwe opdrachten buiten het curriculum. Uiteindelijk moedigde hij hem aan om zich te verdiepen in Angular, een programma waarin Fill zich ondertussen expert kan noemen.

Co-working bij House of Ape

Fill koos Innovation Crib uit als stageplaats en kwam zo terecht bij House of Ape, de co-working hotspot in Zurenborg van waaruit Innovation Crib momenteel deels werkt. Hij vindt het dan ook fantastisch om daar enkele dagen per week te kunnen zitten. Dat velen een verschillende professionele achtergrond hebben, vindt hij enorm boeiend.

“Je leert veel nieuwe dingen bij door gewoon te luisteren naar wat anderen te vertellen hebben, tijdens de lunch bijvoorbeeld”.

Vaste job bij Innovation Crib

Als stageproject is hij voor House of Ape een verouderd software systeem aan het updaten en optimaliseren. Het project gaf hem de kans om van een grondige analyse over te gaan tot de praktische uitwerking. Dit aspect was heel leerrijk voor hem. Momenteel, na het einde van zijn stage, is hij nog bezig met de uiteindelijke implementatie van het programma. Fill kreeg namelijk meteen na zijn stage een interessante jobaanbieding die hij niet kon afwijzen.

Als 20-jarige die nooit zijn draai vond in het traditionele onderwijs, maar nu echt uitblinkt in wat hij doet, heeft hij exact gevonden waar hij thuis hoort. Hij is duidelijk op de plek waar hij terecht moest komen!

Show Comments